• Gratis verzending vanaf € 100,- incl. BTW
  • Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
  • Snelle service
  • Meer dan 60 jaar ervaring

Persluchtinstallatie van Emsflower Duitsland

Persluchtinstallatie van Emsflower Duitsland

Emsflower

Emsflower produceert op grote schaal perk- en potplanten. Vanaf de drie productielocaties in Nederland en Duitsland bedienen zij klanten door heel Europa. Emsflower produceert hoofdzakelijk op contractbasis.

Het bedrijf is in 1954 opgericht door Jan Kuipers en opgevolgd door zijn zoon Bennie Kuipers. De kwekerij heeft nu een totale oppervlakte van 87ha onder glas en biedt werk aan 400 personen, verdeeld over drie locaties in Duitsland en Nederland. Op een vierde locatie in Tanzania produceren zij geraniumstekken voor eigen gebruik. Hier zijn nog eens 50 mensen werkzaam.

Op locatie Emsbüren is veel geïnvesteerd in groene energie, het Emsflower BioPower project. De afgelopen jaren werd er hoofdzakelijk geïnvesteerd in de uitbreiding van kassen en in automatisering.

Airpress heeft in juni hier een grote perslucht installatie geplaatst om op een zo nauwkeurig mogelijke manier perslucht te leveren. Geen overproductie van perslucht, geen onnodige nul-uren, volledig afgestemd op de vraag van de productielijn.

Persluchtinstallatie

Panorama van de oude persluchtinstallatie van Emsflower.

Panorama van de oude persluchtinstallatie van Emsflower.

Emsflower project
Oude vor nieuwe schroefcompressoren vervangen Emsflower
Technische tekening voor de schroefcompressor installatie
Drukvat meten Emsflower



Er zijn drie X Serie schroefcompressoren van 37 kW geplaatst. De APS 50X 2 stage IVR is een krachtige schroefcompressor met een vermogen van 50 pk en 37kW van Airpress. De APS 50 X 2-Stage IVR compressor heeft bij 7 bar een capaciteit van 7240 liter per minuut, bij 10 bar is dit 6520 liter per minuut. De compressor heeft een gewicht van 670 kg en is 135 x 100 x 135cm groot.

Schroefcompressor installeren

Een compressor met grote kwaliteiten en eigenschappen. Deze machine is uitgevoerd met two-stage schroefblokken die direct gekoppeld zijn aan permanent magneet motoren. Door de verhouding van 3:1 tussen de 1e en 2e trap en het verlagen van de interne retour lekkage is de efficiëntie verbeterd. Deze besparing kan oplopen tot 15% ten opzichte van een single-stage schroefblok bij dezelfde luchtopbrengst. Deze 37 KW compressor levert maximaal 7240 liter per minuut. De hogere aanschafprijs wordt door de opbrengst binnen enkele jaren terugverdiend.

Er zijn drie schroefcompressoren geplaatst, waarvan elke keer maar twee compressoren draaien. Elke 24 uur schakelt één machine uit en gaat de andere aan, zo is er een continu verloop in de arbeid van de schroefcompressoren. Dit systeem garandeert een hoog percentage uptime, zodra er een storing is, dan is er genoeg vermogen met de andere machine om de gehele productielijn te kunnen voorzien van perslucht. Ook tijdens het onderhoud aan de gehele installatie hoeft de productie van Emsflower niet stil te staan! Dit geeft onze installatie ontzettend veel waarde binnen de gehele situatie van Emsflower.

Aluminium persluchtbuizen
Kliksysteem voor de aluminium buizen

Met de 80 mm aluminium persluchtleidingen wordt de perslucht vanaf de schroefcompressoren naar het drukvat, of ook wel de persluchtketel genoemd, gebracht. Vanaf hier gaat de perslucht naar de filters en de koeldroger. Het voorfilter, fijnstoffilter en het actief-koolfilter zorgen voor een perslucht die voldoet aan de ISO normeringen.

Warmtemeter om persluchtwarmte te meten

Op de foto hier boven is heel mooi visueel gemaakt wat de koeldroger met de perslucht doet. Na behandeling van de perslucht is duidelijk te zien dat de temperatuur van de perslucht ontzettend gedaald is, dit zorgt er voor dat de perslucht droger is en daardoor ook veel efficiënter en beter voor de machines in de productielijnen.

X-serie schroefcompressor met installatie Emsflower

Door middel van het by-pass systeem van onze persluchtinstallatie hoeft de productie niet stil te staan als we het systeem gaan onderhouden. Door middel van de kogelkranen kunnen we de filters en de koeldrogers afsluiten van het leidingwerk, deze onderdelen onderhouden en vervolgens er weer bij aansluiten.

Panorama van de nieuwe Airpress persluchtinstallatie voor Emsflower.

Panorama van de nieuwe Airpress persluchtinstallatie voor Emsflower

Michel van Ravenswaaij over de persluchtinstallatie van Emsflower in Duitsland.

02/07/2020
4122

Gerelateerde producten